50 JAAR IN HET BEDRIJFSLEVEN

OPBOUW VAN DUURZAME GROEI EN KLANTENLOYALITEIT

DOOR DE JAREN HEEN

Alphonse Lonhienne en zijn vrouw Maria hebben hun lamsvlees bedrijf in 1965 gevestigd met een duidelijke focus op het ontwikkelen van een reputatie van denheid en klantenservice om zodoende een trouwe klantenkring op te bouwen. De vaardigheden van Alphonse als Meester Slager en zijn aandringen op de hoogste kwaliteit grondstoffen zorgden ervoor dat het bedrijf door de jaren heen een duurzame groei en een trouwe klantenkring kon opbouwen en handhaven.1981b
1965 – 1981
De eerste jaren

In 1965, Alphonse Lonhienne geboren te Aubel, nabij Luik, begon in het “oude” slachthuis van Luik lamsvlees en lamsvleesproducten te verhandelen, daarmee leverend aan de slager en de groothandel in de regio. Al snel werd hij in zijn onderneming vergezeld door vrouw Maria en gedurende de eerste jaren, ontwikkelden zij samen een reputatie voor kwaliteit en excellentie van dienst, die als solide basis diende voor de voortzetting van de bedrijfsontwikkeling die A. Lonhienne blijft typeren tot de dag van vandaag.

Het ”nieuwe” slachthuis werd in 1979 in Luik geopend. Alphonse en Maria verhuisden hun bedrijf naar deze locatie en vestigden de firma A. Lonhienne sprl op September 1 van dat jaar. Deze ontwikkeling betekende een verschuiving in nadruk van een basis groothandel naar een gespecialiseerde lamsvlees verwerkings- en dienstverlenende onderneming.

In 1981 verhuisde A. Lonhienne naar een nieuw speciaal gebouwde lamsvlees verwerkingsfaciliteit naast het nieuwe Luikse slachthuis om gaandeweg de evolutie van hun bedrijfsmodel vanaf karkas business naar een business gericht op het verwerken van primaire vleesdelen te faciliteren.


1982b
2008b
1982 – 2010
Opbouw van de zaak

In 1982, trad Marc Lonhienne, de oudste zoon van Alphonse en Maria in de onderneming na het afronden van een studie Bedrijfskunde bij de universiteit. Gedurende de volgende 28 jaar zal Marc een sleutelrol spelen bij het opbouwen van de business propositie die A. Lonhienne tot de grootste lamsvlees verwerker in België heeft gemaakt, door relaties op te bouwen met leveranciers uit Ierland en de V.K. inclusief Irish Country Meats. Alain, de broer van Marc heeft ook een actieve rol gespeeld, door in het begin de bedrijfsontwikkeling te ondersteunen, zoals ook vele trouwe en nog steeds bij A. Lonhienne werkzame werknemers deden.

A. Lonhienne begon met retail verpakking voor de detailhandel in België in 1985, aldus progessievelijk reagerend op de veranderende marktdynamiek beïnvloed door klantverwachtingen en de hoge eisen van een groeiende en veeleisende klantenkring. Als gespecialiseerde lamsvleesverwerker, introduceerde A. Lonhienne een reeks van innovatieve producten en concepten in de Belgische markt, waaronder de global sourcing t.b.v. kwaliteitsproducten.

De A. Lonhienne locatie werd verder uitgebreid in 2008 om plaats te maken niet alleen voor een groeiende zaak maar ook een groeiend personeelsbestand. Sinds haar oprichting in 1965, is het A. Lonhienne team gegroeid tot een personeelsbestand van meer dan 40 waaronder sommige van de beste ambachtelijke slagers van Europa.

2011b
2011 – 2014
EUitbreiding van het bedrijf als onderdeel van een Europese groep

Irish Country Meats nam de A. Lonhienne onderneming over op 24 Maart 2011, met de ambitie om de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf te ondersteunen. De A. Lonhienne leveringspropositie biedt nu een volledig “van boer tot bord” geïntegreerde lamsvlees leveringsmodel aan de Belgische markt met een volledige verwerkings- en distributie mogelijkheid.

De nieuwe eigendomsstructuur heeft een volledige renovatie van het A. Lonhienne pand gefaciliteerd conform het halen van zakelijke doelstellingen en het voldoen aan markt eisen.


50yearWithLogo
2015
50 jaar in het bedrijfsleven

A. Lonhienne viert zijn 50ste verjaardag in 2015, ter gelegenheid van vijftig jaar trotse traditie van zakelijke uitmuntendheid en prestatie. Directie en medewerkers betuigen hun oprechte dank aan onze klanten, leveranciers, service providers, van vroeger en nu voor het ondersteunen van ons bedrijf door de jaren heen en wij zien graag weer uw voortgezette klandizie. Als tegenprestatie, beloven wij uitmuntendheid in service aan onze klanten en de voortzetting van bedrijfsinnovatie om het A. Lonhienne merk in stand te houden gedurende de volgende vijftig jaar en verder.