BEHOUD VAN ONS ERFGOED

ORIGIN GREEN

Origin Green is een vooraanstaande Ierse duurzaamheidsprogramma voor de gehele Ierse voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Origin Green is het enige duurzaamheidsprogramma ter wereld dat opereert op een landelijke schaal, en brengt de overheid, de particuliere sector en voedselproducenten samen met Bord Bia, de Ierse Raad voor Levensmiddelen. Het Origin Green programma is (volledig toegewijd aan het ontwikkelen van strengere manieren van werken met als gevolg dat 100% van Iers voedsel en drank bestemd voor export duurzaam verwerkt zullen worden tegen 2016, daarbij betrekkende diverse onderwerpen zoals energieverbruik, emissies, afval, gebruik van water, dierenwelzijn, biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Doordat het onafhankelijk gecontroleerd is, stelt het Ierse boeren en producenten in staat meetbare duurzaamheidsdoelstellingen te stellen en bereiken, met als gevolg een vermindering van de impact op het milieu, het verbeteren van de dienstverlening aan locale gemeenschappen, en het beschermen van de buitengewoon rijke natuurlijke hulpbronnen die ons land geniet.

originGreenSaoirse

Op basis van haar inzet voor duurzaamheid werd Irish Country Meats gekozen tot een van de 10 pilot-bedrijven die deelnemen aan Origin Green. Deelnemers worden gevraagd een actieplan voor duurzaamheid op te stellen and uit te voeren, voor een periode van maximaal 5 jaar, die naar gelang verlengd kan worden tegen het eind van de periode. Het plan definieert op duidelijke wijze welke gebieden een wijziging in de business praktijk moeten ondergaan om het milieuimpact te beperken. Een sterk een aanhoudend ethiek van verbetering ligt ter grondslag bij dit plan, en in wijze bij de hele Origin Green campagne.

Irish Country Meats neemt niet alleen de verantwoordelijkheid om zelf duurzamer te worden, maar helpt ook haar klantenkring, inclusief detailhandel, groothandel en foodservice bedrijven hun duurzaamheids doelstellingen te bereiken. Het bedrijf beseft dat het hiermee nog niet klaar is en erkent dat duurzamer en meer verantwoord ondernemen een continue reis is. Door te focussen op datgene wat het belangrijkste is en waar het het grootste verschil kan maken, zijn wij duidelijk op de goede weg. Het bedrijf zal zich blijven inzetten voor de resultaten die duurzaam en schaalbaar zijn. Iedere stap, ongeacht de grootte, is een stap in de juiste richting.